Utveckling…

Cleo har från dag ett trivts på förskolan. Igår när Andreas hämtade henne satt hon med napp och var lite låg, personalen var väldigt fundersamma eftersom det är första gången hon är gnällig på förskolan. Hon hade varit lite av en dramaqueen sa de, gråtit bara någon av kompisarna råkat andats på henne nästan. Jag hade ett möte på jobbet igår och kom hem strax efter åtta. Då sov Cleo redan!!! Kan inte minnas när det hände sist och Andreas berättade att hon inte velat bada utan bara sagt ”tova, tova” (sova på Cleospråk) och lagt sig i sin säng. Hon slurpade i sig vällingen och sov på två sekunder, vilket heller inte hänt på evigheter, så vi drog slutsatsen att helgens sömnbrist var det som satt sina spår hos vår älskling. Nu har vi dragit ner på sovtiden dagtid så hon får sova en timme max, idag somnade hon innan halv nio så det kanske fungerar *hoppas*…

Idag när jag lämnade kom hennes nya kärlek fram och ville dansa med Cleo. ”Oler” säger Cleo och skiner upp när hon ser Oliver som han heter när vi som pratar rent säger hans namn. Jag dröjer mig alltid kvar när jag lämnar Cleo, pratar lite med pedagogerna och myser av att se min fina tjej i samspel med de andra barnen och idag när frukostvagnen kom tog Oliver Cleo i handen. Han sa att Cleo sitter vid hans bord och sen vände sig Cleo om och vinkade, sa hejdå och försvann iväg med Oliver. Jag kände mig inte nöjd utan följde efter, lätt avvisad märkte jag, bad om en puss som jag fick och sen vinkade hon igen innan hon vände sig om. Innan jag ens gått… Kändes nästan lite sorgligt, hon börjar bli så stor!

När Andreas hämtade henne idag kom en av pegagogerna fram och sa att hon var tvungen att berätta om Cleos framsteg. De har tydligen ett barn som har språkliga svårigheter och de jobbar med tecken med henne. Cleo snappar upp det mesta just nu så hon har tagit efter. När Mariana (eller Maja som Cleo kallar henne) frågade Cleo vad mjölk heter gjorde hon rörelsen för mjölk. Likaså för vatten! När jag kom frågade Andreas om Cleo kunde visa hur man säger mjölk på teckenspråk och då visade hon mig, jättestolt var hon! Vatten gick lika bra och hon tog tacksamt emot applåderna från mamman och pappan. Jag blir lika lycklig varje dag jag inser att barnet lär sig så mycket på förskolan och jag är lika lycklig varje gång jag tänker på vilken tur vi har haft med valet av förskola (tack Camilla som fick oss att söka dit…).

Cleo har även börjat intressera sig för kameran och får fotografera själv. Det blir ”bra” och mindre bra kort men framför allt förstår hon principen och tycker det är fruktansvärt kul att gå runt med kameran och fota olika saker. Ett smakprov kommer här:

Fota sig själv upp och ner

Fota sig själv upp och ner

Taket...

Taket...

...och golvet!

...och golvet!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu