18 månader

I fredags blev vår lilla tösabit 18 månader. Ett och ett halvt år, va hände? I present av mormorn fick hon en ljuvlig ”rånarluva” att ha på vintern när det blir kallt, ni vet en sån man har under mössan eller hjälmen. I finaste ull och lätt som en fjäder, TACK!

Fina rånarluvan

Fina rånarluvan

Hur som helst så var det dags för kontroll idag. Japp, det var lite som en kontroll, besikta barnet! Hon skulle tydligen visa upp sina färdigheter genom att stapla klossar, säga något, svara på tilltal och visa alla kroppsdel på kommando. (Jag undrar vad de gör om någon inte klarar provet eller inte kan säga 10 ord???) Några frågor var riktade till oss och handlade om alkohol, säkerheten i hemmet, matvanor och livet i stort. När det kom till vägning och mätning hade lillan inte gått upp jättemycket men det sa hon inget om när hon hörde att hon varit sjuk för några veckor sedan. Hon väger nu mäktiga 9380 gram till stolta 75.5 centimeter. Hon är verkligen liten och så länge allt är bra är det ju faktiskt helt bedårande att hon är så liten vårt lilla troll. Hon äter som en häst så att hon inte ökat jättemycket i vikt kan dels bero på att hon inte äter lika mycket välling som vissa barn i hennes ålder, vällingen ger tydligen ganska mycket. Hon glömde att mäta huvudet men det får hon kanske tid att göra på fredag. Då är det nämligen dags för vaccination mot grisesjukan. Jag fick en spruta idag men hon sa att man ska ha varit feberfri i två dagar innan man får vaccination så pappan och Cleo får gå tillbaka på fredag. Då får pappan även sin dos vilket också är bra:)

Ingen feber idag heller så antagligen var det bara någon släng av något av alla miljontals virus som finns. Håller tummen för att det inte blir värre, på fredag är det ju första luciatåget för vår älskling:)

En kommentar till “18 månader”

  1. Anna Säger:

    Åh vad underbart med luciatåg. Emma ska ha på måndag. Ska Cleo vara inne eller ute?
    E ska vara ute. Tror du det räcker med fleece kläder under lucia nattlinnet? Eller blir det för kallt.
    Emma klarade inte 10 ord på sin kontroll. De har inte gjort något kan jag säga!
    Kram på er…!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu