Vänner

Det är helt magiskt när man ser sitt barn omgiven av vänner. Cleo tänker ju inte som vi gör men mitt mammahjärta smälter när jag ser scener som idag när en pojke kommer fram och kramar och pussar Cleo hejdå när hon ska gå. Det var ingen dålig puss heller, tur att de inte är tonåringar då hade jag inte varit lika glad;)

Igår följde Nova med hem efter förskolan tillsammans med mamma Johanna. Pappa Jonas kom senare och åt middag med oss. Då hade töserna lekt loss en hel del, det goaste var npg när de kom fram till varsinn mamma och pussade hejdå innan de rusade runt med varsin barnvagn för att hinna till något som verkade vara mycket viktigt (jobbet kanske?). Cleo skulle prompt bara sitta hos ”hanna” och Nova blev sotis och ville ha sin mamma för sig själv. Cleos egen mamma dög inte förstås men tillslut kunde de samsas. Härligt att se att även andra vuxna är viktiga för vår lilla älskling än de uppenbara… Trevligt som alltid att ha er här fina vänner (även om ppan den här gången typiskt nog blev jättesen…)

Torsdag idag och det där extra pirret infinner sig i magen. Jag slutar tidigt och håller på och längtar ihjäl mig efter Cleo. Samtidigt gillar jag torsdagar eftersom det är dagen för fredag. Sen är det helg och familjetid deluxe. Två hela dagar tillsammans! Fredagar brukar betyda familjekväll också men imorgon blir det en tjejkväll eftersom Andreas ska in till storstaden och träffa vänner på en afterwork. Och eventuellt ska Andreas och Henrik ta barnen och åka på kryssning på söndag men ändå. Vi är lediga, äte frukost tillsammans och bara myser. Idag var det dessutom en extra bra torsdag eftersom våra goa grannar kom över på lek och kaffe. Det som gjorde mig mest glad var att Oskar inte ville gå hem utan sa ”vill stanna här”. Niklas och Gunilla är det alltid lika trevligt att träffa förstås och ”Milma” är en idol i Cleos ögon. Hon pratade om det hela vägen hem, att de skulle komma, sen letade hon efter dem när vi kom in (eftersom jag sagt att de skulle komma till oss) och sen var det sorg när de skulle gå efter några timmars intensiv lek. Hon somnade en timme tidigare än vanligt så det tär onekligen på krafterna att leka så hårt. Dessutom hade de till min stora glädje varit ute hela dagen idag på förskolan, endast gott in för mat, så hon var nog trött mitt hjärta.

Och så potträning. Jag gillar egentligen inte ordet men ni vet vad jag menar… Cleo fick en potta i julas som vi haft framme, lekt med och hon har satt sig på den hundra gånger och sagt ”kiss kiss”. Häromdagen sa hon ”Cleo kissa pottan” och jag visade var pottan står. Cleo tar då själv av sig blöjan och sätter sig på pottan och kissar. STRÅLANDE i dubbel bemärkelse;) Idag ville hon ha pottan i badkaret när vi skulle bada och det fick hon ju såklart. Då sätter hon sig igen och kissar i pottan, lilla stjärnan. Hon vet ju uppenbarligen vad som ska ske där i alla fall. Alltid en start!

En kommentar till “Vänner”

  1. Hanna Säger:

    Åhh, skönt att höra att det går att få tandläkartid så fort! Har också tänkt kontakta de i Valsta i första hand. Men jag tror jag väntar tills tanden faller i bitar eller tills jag får jobb, vad som nu händer först. =)

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu