Vänskap

Idag när jag hämtade Cleo vid kvart i två kom Nova som vanligt fram och skrek. Hon ger ifrån sig små glädjetjut varje gång jag lämnar Cleo eller kommer och hämtar Cleo. Häromdagen bankade hon som en galning på stolen bredvid sin egen och sa ”sitta här” till Cleo. När jag stod där och småpratade med pedagogerna kom jag på den briljanta idén att ta med Nova hem också. Johanna och Nova skulle ju ändå komma till oss för en lekdejt på eftermiddagen. Jag ringde Johanna som satt i ett möte och var tvunen att svara på min fråga om det var okej att Nova följde med oss hem och dessutom prata med en av pedagogerna för att de också skulle veta att Johanna faktiskt sa Ja till mitt förslag och inte trodde att jag rövade bort Nova. Jag klädde på de båda tjejerna och förundrades över hur stora de blivit. De träffades första gången en regning oktoberdag förra året under vår lunch på brödboden, jollrandes små bebisar som nu är lekkompisar både på förskolan och utanför. Tjejerna var på ett strålande humör och vad jag än sa skrattade de bara och sprang efter varandra. Jag satte ner båda två i Novas vagn och körde både vagn och cykel hem till oss. Nova kramade Cleo som lutade sig mot sin kompis under färden. Väl hemma var jag svettig av turen kan jag säga men nöjd eftersom tjejerna var det. Nova ramlade innanför dörren och Cleo var snabbt framme och försökte lyfta upp sin skrattande kompis som bara sa ”bössa” och visade sin mössa som ramlat av. När vi kom in fick de vatten i mängder och sen röjdes det. Båda två var alldeles rödmosiga efter ett tag. En varsin vagn med olika prylar i sprang de runt med och fullkomligt lyste. Nova ville läsa bok och satte sig i mitt knä. Cleo blev sur och försökte putta undan Nova. Cleo lugnas av mig och får också sätta sig i mitt knä varpå Nova försöker knuffa undan Cleo. Tillslut insåg båda två att de kunde samsas och vi läste säkert fyra böcker innan de tröttnade och ville läsa själva. Nova skulle upp på stolen och självklart skulle Cleo göra likadant. Där satt och läste varsin bok medan de spanade på varandra. Så där höll de på tills mamma Johanna som smitit tidigare från jobbet kom. Vi åt mellis med tjejerna och drack kaffe medan vi pratade om ditten och datten. En mycket lyckad dag med fantastiskt fina vänner:)

Inte jättebra bilder, dels var kameran inte laddad så det är mobilbilder men också för att första bilden tog jag toksnabbt. Var ju livrädd att någon av tjejerna skulle bli griniga av att sitta så trångt. Hade dock inte behövt oroa mig:)

På vägen hem:)

På vägen hem:)

Läsa bok tillsammans fast ändå inte...

Läsa bok tillsammans fast ändå inte...

2 Kommentarer till “Vänskap”

  1. Hanna Säger:

    Va mysigt det låter! Jag skulle också vilja sno ett extra barn sådär, så att jag kan njuta av att de har roligt tillsammans. =)

    Duktigt av dig att få hem både cykel, vagn och barn. Jag tycker att det är utmaning nog att leda cykel och gående Tesla till förskolan ELLER att köra vagn utan att hon kastar sig ur. Jag skulle inte gärna kombinerat dessa två saker.

    Kram på dig!

  2. Johanna Säger:

    Jag blir helt tårägd av mysbilden i vagnen! *sno*

    Jättebra idé att ta hem båda tjejerna med en gång, och tack igen för igår! :)

    Bamsekram!

    Ps.Ang rengöring så undrar jag om du fick en lite ”tester” av mig? Annars har jag hemma, så du vet vad du köper :)

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu