Helg i Norr

Vi åkte till Sundsvall i fredags. Jag övade både mörker- och dimmkörning. Läskigt! På vägen hem övade jag körning på allmänt fruktansvärt dåligt väglag. Läskigt! Men bra att få öva annars kommer jag ju inte bli bättre på det. Lördagen bjöd på strålande sol och varma grader så vi stängde in oss! Jo faktiskt så gjorde vi det. Helt sjukt men så här i efterhand väldigt lyckat. Johanna, Simon, Cleo och jag åkte och hämtade Tess med magen inne i stan. Efter det bar det av ut till Birsta där vi åt lunch på ett café, jag och Cleo delade på en lasagne, och shoppade lite. Jag köpte skalbyxor på polarn och pyret äntligen, jackan inhandlades redan i december och nu när värmen snart är här finns alltså de tillhörande byxorna också i våra ägor. En jättefin mössa som matchar jackan fick följa med hem också. På NameIt hittade jag jeanstightsen som hon haft in i det längsta men nu precis vuxit ur, de hade fått in nya modeller så det blev ett par sådana och två långärmade tröjor i glada vårfärger. När vi shoppat klart, det gick förvånansvärt snabbt som det gör när man har barn med sig, åkte vi till Drakborgen som är ett lekland i stil med Barnens djungel eller Andys. Cleo röjde runt som en sjöbuse och fick sin mamma svettig kan jag lova. I två timmar höll hon igång och hade säkert kunnat fortsätta i evigheter men mamman var helt slut!!! Upp och ner i en hög hoppborgsliknande rutschkana där jag självklart fick svindel men åkte en miljon gånger eftersom barnet ropade MER så fort vi kom ner. Grymt bra träning för barnen rent motoriskt, Cleo klättrade på ”repbroar”, upp och ner i krångliga trappor och över hinder. Också jättebra motion för barnen, speciellt de som kanske inte rör på sog så mycket i vanliga fall och ser ut därefter. Det glädjer mig att det finns ställen där också de kan röra på sig utan att ens tänka på att det faktiskt får motion. Jag fick mig också ett rejält träningspass, speciellt när jag skulle försöka balansera både min egen kropp och Cleos i den bångstyriga hoppborgen. Glädjen i min dotters ögon fick mig att orka mer än jag kanske gjorde egentligen och både hon och jag var trötta när vi åkte hem. Pappan och Pierre, eller Päron som Cleo kallar honom, kom hem samtidigt som vi gjorde efter att ha rivit ut hela badrummet i vår stuga. Det ska bli så skönt att få ett fräscht badrum däruppe nu när vi har egen brunn och allt. Vårt lilla paradis på jorden kommer att bli ännu mer paradisaktigt:)

Veckan började med frukost tillsammans, något vi inte är bortskämda  med när Andreas jobbade i Rissne. Men från och med idag blir det mer regel än undantag eftersom han nu jobbar på krypavstånd. Han var lyrisk när vi möttes upp på förskolan för att hämta vår älskling efter arbetsdagen. Nu är han iväg och spelar innebandy med Henrik och några andra grabbar, något han inte orkade förut eftersom han var tvungen att åka hemifrån så absurt tidigt både måndag och tisdag. Jag har varit ute på en kvällspromenad med Johanna och snackat massa gojja. Jag uppskattar våra promenadet mycket, vi får motion, frisk luft och hinner prata en massa. Jag tänkte ta en dusch nu och sen lägga mig och läsa Vi föräldrar som damp ner i brevlådan idag. Kan bli en trevlig avslutning på veckans första dag, so far so good faktiskt:)

3 Kommentarer till “Helg i Norr”

  1. Johanna Säger:

    Jag har funderat några gånger på ifall Barnens Djungel här ute i Arlandastad skulle vara något för Nova men tidigare tyckt att hon var för liten. Men vi skulle kunna åka dit tillsammans nån gång?

  2. forortsmamma Säger:

    GÄRNA!!! Andreas har ”tjatat” lite och velat åka dit men jag har precis som du trott att Cleo varit för liten. Är Barnens djungel som det leklandet i Sundsvall är det perfekt för våra små yrväder:) It´s at date!

  3. Camilla Säger:

    Noah ska på barnkalas där på lördag, kan ju informera om hur det var sen?
    Ska ni dit på lekdejt följer vi gärna med om det går bra, Noah saknar lekkamrater på fritiden tror jag.

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu