Hemma med Cleo

Jag gillar verkligen den här regeln om att barnet ska vara feberfri minst 24 timmar innan han/hon får gå tillbaka till förskolan för det ger oss en extra dag att bara mysa och leka hemma. Cleo fick feber i tisdagskväll, kokhet var hon och faktiskt lite hängig också. Det tog ett tag innan vi kom på att orsaken kan vara att hon för 12 dagar sedan (i tisdags) tog 18-månaderssprutan. BVC-Karin förklarade att det är ett levande vaccin de får och därför kan de ta upp till två veckor innan febern kommer. Jag har ju dessutom legat i feber så vi kunde ju inte vara riktigt säkra (det kan man ju aldrig men…) därför var Andreas hemma med Cleo igår och hon var nog feberfri redan igår på eftermiddagen. Jag hann gå min kurs och blev ”godkänd” trots att jag då är hemma idag. Andreas jobbar sina sista två dagar på jobbet så det är ganska förståligt att han faktiskt vill jobba. Nästa vecka börjar han nytt jobb och då kommer det dröja ett tag innan han kan vabba igen, vem vill börja sin era på ett nytt jobb med att vabba liksom? Ger kanske inte så bra intryck så jag har lovat att ta de flesta vab-dagarna en tid framöver även om vi båda är rörande överens om att bådas barn är bådas ansvar och dela lika är en självklarhet! Men ingen regel utan undantag förstås…

Vi har idag hunnit med att prata med Opa på skype. Varje gång Cleo ser min rosa lilla dator säger hon ”opa” och vill att vi ska ringa. De pratar över nätet flera gånger i veckan och det känns så skönt för det är aldrig några konstigheter när de sedan ses. Min lilla pappa kommer hem på måndag också och vi längtar efter honom såklart. De ses kanske inte mer än en gång i månaden men tack vare skype ”ses” de ju ändå:)

Cleo har även hunnit målat med vattenfärg, riva u alla leksaker på nedervåningen och hjälpt till att riva ut lite på övervåningen också. Ganska pigg tjej med andra ord. Nu har vi varit uppe på Ica och köpt jäst för att kunna baka bröd, en av Cleos favoritsysslor. Jag hittade även playdohlera som jag köpte men nu när jag kommer hem undrar jag om vi inte redan har det hemma? Måste kolla i förrådet så jag inte öppnar fler burkar i onödan…

Jag har fått nytt batteri i två klockor och det känns skönt att kunna byta klocka lite då och då. Just nu har bara min jobbklocka funkat och den är just JOBBklocka så på fritiden vill jag gärna ha någon lite finare. På vägen hem somnade Cleo och står nu på framsidan och sover. Eller ja, vagnen står på framsidan med henne i.

Imorse var Cleo jättearg! Jag har ingen aning om varför och jag var dessutom världens sämsta mamma som bara skrattade åt henne. Jag försöker hålla mig och tala med henne och säga att jag ser att hon är arg men det går tillslut inte. Hon hoppar med sina lilla kropp ochs länger med huvudet, riktigt underhållande. Hela showen var över på ungefär tio sekunder och hon satte sig sedan ner och åt sin smörgås. Så sällan som det barnet är argt är det en fröjd att se att hon ärvt lite av sin mors temprament:)

En kommentar till “Hemma med Cleo”

  1. Madeleine Säger:

    Vänta du bara. Du kommer nog få se mer av ditt egna temperament och humör i din lilla flicka :) Om hon är smart så följer hon sin fars fotspår och börjar spela Amerikansk fotboll så att hon kan få utlopp för sin ilska utan att skada någon som inte är med på det.

    Längtar efter er. Om en vecka är jag faktiskt hemma.

    Puss och kram till hela familjen

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu