Ny biiiiiil

Vår inte så gamla trotjänare volvon har gjort sitt. Den är fantastiskt och vi är toppennöjda med den MEN den saknar bland annat fyrhjulsdrift. Inte en vinter till utan fyrhjulsdrift, speciellt inte uppe på landet där vi körde fast ett antal gånger under den sista helgen vi var uppe…

Vi har varit sugna på en SUV, mycker för bagageutrymmet. En volvo V70 är STOR och ändå tycker vi att vi är så fullpackade ibland så det liknar ingenting. Med tanke på att vi har landet norrut åker vi ganska ofta med full bil, familjen taikon alla gånger;)

Vi ville ju byta in vår bil och eftersom den gått ganska långt och är en 06a tänkte vi att det kanske är bra att göra det snart så att vi får något för bilen. Vi åkte till Volvo och fick den testad för att se vad den var värd och om något behövdes göra. Den är i jättefint skick så det var ju inga problem:) Vi sneglade lite på en Volvo XC90 men den de hade inne var begagnad från 05 (lite nedköp kanske?) och dessutom manuell. Roligare att köra, visst, men ack så skönt det är med automat i köerna när vi ska in mot stan-hållet och för att inte tala om när man har barn i bilen.

Jag övertalade tillslut Andreas att åka och titta på en Kia. Jag har hört så mycket gott om dessa bilar och dessutom kostar de ungefär hälften av en volvo i nypris. Han var skeptiskt ända till vi klev innanför dörrarna och han såg deras helt nya Sorento. När han kom tillbaka från provturen var leendet från öra till öra. Jag fick också ta en sväng och OH MY GOD vilken bil. Vi fick samma pris på vår volvo som hos volvo själva, trots att de här var en Kiaåterförsäljare, och vi kunde lägga en slant själva så nu väntar vi på att får hem en sprillans ny KIA SORENTO 2010 i färgen metallicgrå (inte silver utan mer grå). Det är hur mycket finesser på den som helst, självklart 5 stjärnor i euroncap, dieselmotor med nästan 200 hästar, 6-växlade automat med möjlighet till manuell växling (jag provade det och det är toppen när man vill motorbromsa eller så) och bara att få köpa en helt ny bil känns helt magiskt. Det som är det bästa är att eftersom Kia är helt klart ledande inom nybilsgaranti med SJU års garanti (volvo har 2 år) betyder det här många år av bekymmerslöst bilägande (tack Gunilla för det underbara uttrycket…). I slutändan landar vi på några hundralappar mer i månaden vilket också känns helt sagolikt (för en ny bill liksom….). Men försäkringen på volvon är skyhög plus att vi kunde få till en riktigt bra deal med tanke på vår inbytesbil och pengar mellan! Wiiiiiiii, jag längtar. Om 3-5 veckor kommer den. Vi hade helst velat ha en svart men det var väntetid till Juli, det är omåttligt poppis deras bilar, så det blev en metallicgrå.

BILEN (fast vår kommer vara grå...)

BILEN (fast vår kommer vara grå...)

5 Kommentarer till “Ny biiiiiil”

  1. Johanna Säger:

    Gratulerar! :) Det är helt magiskt att skaffa en sprillans ny bil, kommer ihåg vår Volvoväntan och spänning. Vi tittade också på Kia när vi bilshoppade sist och fyrhjulsdrift är verkligen svårslaget!

    (Den här vintern hade man ju iofs behövt dubbdäck också och inte dubbfria däck men har man inget av dem är det helt kört.)

    Vad drar den?

  2. Hanna Säger:

    Låter som en lyckad affär! Grattis!

  3. forortsmamma Säger:

    Hanna: Tack:)

    Johanna: Ja, vi beställde dubbdäck till den också. Den drar 0.6/milen, betydligt mindre än volvon:) Tack snälla. Är det du som hämtar idag? Tänkte om vi skulle leka lite???

  4. Therese Säger:

    Snygg bil:-) Kan inte så mycket om bilar men det du bloggat låter ju riktigt great.
    Idag ska jag boka mitt teoriprov så jag får mitt körkort nångång;-)

    Ha en bra dag! Kraaam

  5. Gunilla Säger:

    Vilken snygging till bil! Systermärke till Hyundai dessutom med likande garantier.
    Som du vet är ju vi hur nöjda som helst med vår bil. Hoppas ni blir detsamma!!
    KUL!!

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu