Torka

Japp, torka på bloggfronten. Ja torka på det mesta just nu. Har inte tränat på sjukt länge, säkert flera veckor, vilket såklart gör att energin tryter. På jobbet är det så mycket att dagarna nästan går ihop. Det finns nästan bara fördelar med att vara med och starta upp men om jag ska nämna en nackdel, som egentligen är en fördel, är att hjärnan går på högvarv. Allt som ska ske, inhandlas, planeras, struktureras osv. måste genomgå minst hundra pedagogiska diskussioner innan beslut tas. Hur tänkte vi nu? Vad är egentligen tanken med just den här möbeln? Behöver verkligen barnen det här och i så fall varför? Varför säger vi så här? Det är utvecklande som bara den och för en människa som jag som inte är still mer än absolut nödvändigt är det fruktansvärt kul. Jag och en av mina närmsta kollegor håller på att driva resten av gänget till vansinne eftersom vi möblerar om flera gånger per dag ibland. Vi bär bokhyllor, omfördelar material och tänker om. Allt för att hitta den optimala pedagogiska miljön för allas bästa (barnens för deras utveckling i alla dess former och för oss som vill använda oss av miljön som den tredje padagogen). Jag är glad varje dag jag går till jobbet men TRÖTT när jag går hem. Lite får jag som sagt skylla mig själv fö en kropp som inte får tränas blir trött men till stor del tar alla dessa tankar och diskussioner musten ur mig. Fast jag hade nog ruttnat om det inte varit så, så jag klagar inte:)

Cleo har varit sjuk! Riktigt sjuk på ett konstigt vis. I söndags närmade sig febern 41 grader och hon kaskadkräktes över hela Andreas tack vare den febertoppen. För en gångs skull var jag den lugna av oss, min make blev riktigt stressad eller framför allt orolig. Jag har ju varit med om det en gång tidigare medan min man hade bortamatch i Karlstad så jag visste vad det handlade om. Natten spenderade jag mest i badrummet. Cleo hallucinerade och trodde hon var kladdig om händerna. Så jag fick stå med barn som skakade av feberfrossa och tvätta hennes händer. När klockan var fem kom hon till ro och sen sjönk febern sakta för att vara borta efter dygn och sedan återvända igen med 39 graders feber några timmar och sen helt frisk. Mycket märklig sjuka.

Idag som först kunde de njuta av sitt sportlov mina älsklingar och vad gör de då? Jo åker in till den stora staden för att överraska min fina mamma på jobbet. Andreas hade köpt med sig lunch till dem alla tre som de åt medan mormor stolt fick visa upp sitt barnbarn. Sen kom de förbi mitt jobb och hämtade mig.

Helgen blir lugn! En hel helg utan inplanerade aktivieter känns precis som det vi behöver. Få ro om varandra och bara vara. På lördag ska vi förstås till grannarna Brånn för schalgerkväll men en kväll hos Gunilla och Niklas räknas inte som något ansträngande precis utan bara alldeles toppen (inte helt fel att de bor så nära och att deras barn är Cleos största idoler heller), Nu ska jag sova är mäkta trött och ska börja dagen imorgon med att sitta i två timmar på ett mattenätverk. Ha en härlig helg alla fina där ute:)

Lämna en kommentar


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu